Categorie: Nieuws uit de regio

regionieuws woensdag 7 juni

gepost 7 years ago, op woensdag, 7 juni 2017 door Wim Van Geert

Het kartel tussen Groen en sp.a in Tielt is gebroken. Kersvers voorzittersduo Stefaan De Clercq en Lut Dornez beslissen om opnieuw met een eigen lijst naar de Tieltse kiezer te trekken, los van de socialisten. Schepen Simon Bekaert van sp.a had de scheiding niet zien aankomen. Sp a zou Groen de tweede plaats op de lijst hebben gegeven.



Nog dit jaar komen er in Tilet vaste ANPR-camera's . Dat zijn toestellen met automatische nummerplaatherkenning. Ze komen aan het kruispunt van de Kasteelstraat, de Sint-Michielstraat, de Stationsstraat en de Grote Hulststraat. De tijdelijke politieverordening die de tonnagebeperking mogelijk maakt langs de Tieltse noord-zuid as, werd donderdag permanent gemaakt door de gemeenteraad.



Opvallende nieuwigheid langs de doortocht van de N9 in Eeklo. Op de middenbermen staan nu boombloembakken. De mannen van de groendienst en de technische dienst hebben bloembakken gemaakt van oude boomstammen. De reacties op sociale media zijn verdeeld. Sommige mensen vinden de boombloembakken knap werk, anderen vinden het dan weer ouderwetse dingen die meer weg hebben van Oostenrijk dan van Eeklo.



In Zeebrugge is zaterdag voor de vijfde maal de Haventriatlon gehouden. Eenmalig konden sportievelingen over de nieuwe A11-snelweg lopen en fietsen. Pas eind augustus kunnen de eerste wagens over de A11 tussen Brugge en Knokke. Omdat de A11 vooral belangrijk is voor de ontsluiting van de Zeebrugse haven, kreeg de Haventriatlon de primeur om de snelweg uit te testen.


  • Bron: Het Laatste Nieuws