Categorie: Nieuws uit de regio

regionieuws maandag 5 juni

gepost 7 years ago, op maandag, 5 juni 2017 door Wim Van Geert

Met eenvoudige ingrepen kan je je jaarlijkse energiefactuur met meer dan dertig procent doen dalen", zegt stroomcoach Jurgen Bauwens. De inwoners van het Meetjesland kunnen vanaf nu beroep doen op hem. Hij meet een maand lang het energieverbruik van alle elektrische toestellen in huis en zoekt dan naar oplossingen. De Stroomcoach is een idee van Woonwijzer Meetjesland en Natuurpunt Meetjesland. Iedereen kan de stroomcoach gratis boeken op de website www.energiebesparenmeetjesland.be. Ze zoeken nog vrijwilligers die ook als stroomcoach aan de slag willen. Zej zorgen voor een interne opleiding.

Zomergem beslist op 28 juni of het voor een snelle fusie met Waarschoot en Lovendegem kiest, of een intense samenwerking uitbouwt. Als we voor een fusie gaan, moeten we dat op de gemeenteraad van 28 juni beslissen. Anders is het snelle fusietraject op 1 januari 2019 niet meer haalbaar", zegt burgemeester Tony Vermeire van Zomergem.




Verschillende aannemers stellen zich ernstige vragen bij een factuur die ze in de bus kregen voor het parkeren met hun bestelwagen in de Brugse binnenstad.Matthy Van Dromme is actief als zelfstandige bij 'Matovatie' en renoveert gevels. De laatste maanden had hij ook in de Brugse binnenstad enkele klanten. De man parkeerde steeds zijn bestelwagen op de voorziene plaats tijdens de werken. Vroeger kon dat zonder extra kosten. Tot nu: donderdagavond kreeg hij plots een rekening van 3.000 euro de mijn brievenbus omdat hij gedurende twee maanden zijn bestelwagen in het centrum had geparkeerd tijdens de werken. Door een nieuw ingevoerd reglement moeten aannemers in de Brugse rand en binnenstad 20 euro per dag per staanplaats betalen.

Beernem wil zich meer dan ooit profileren als bijenvriendelijke gemeente. Er komen daarom vier bijenhotels verspreid over het grondgebied. Een eerste bijenhotel werd ondertussen al geplaatst op het nieuwe industriepark langsheen de Miseriestraat. De groenzones in het industriepark werden ook aangelegd met bijenvriendelijke planten. Verder zal er nog een extra bijenhotel geplaatst worden ter hoogte van de begraafplaats Hogen Akker, op het speelplein aan de kerk in Oostveld en één op het sportpark Drogenbrood.


  • Bron: Het Laatste Nieuws