Categorie: Nieuws uit de regio

regionieuws vrijdag 2 juni

gepost 7 years ago, op vrijdag, 2 juni 2017 door Wim Van Geert

Niemand wil in zee met Eeklo. Dat werd nog maar eens overduidelijk na het nieuws over de fusiegesprekken tussen Maldegem en Damme. Nochtans is Eeklo de centrumstad van het Meetjesland, maar blijkbaar ook een gevreesde partner voor fusies. Burgemeester Koen Loete snapt het niet Wellicht is ons imago als stad te bedreigend en denkt iedereen opgeslorpt te worden. Eeklo dreigt op termijn het kneusje van het Meetjesland te worden. Vandaag dé grote centrumstad, maar na de fusieronde misschien wel de kleine garnaal. Aalter en Knesselare hebben de fusie al officieel bekend gemaakt. Waarschoot, Zomergem en Lovendegem hebben ook al officieel gecommuniceerd dat ze voor mekaar kiezen. Eerder maakten Sint-Laureins, Kaprijke en Assenede al bekend zin te hebben in een fusie. En nu ook Maldegem voor Damme kiest in plaats van voor Eeklo, blijft er van de belangrijkste stad van het Meetjesland niets meer over.

Het Agentschap Wegen & Verkeer plant een reeks extra ingrepen om de nieuwe fietsverbinding tussen Wingene en Beernem veiliger te maken. De aanleg start dit najaar. In de eerste fase komt aan beide zijden van de N370 een fietspad dat van de rijweg gescheiden is. Speciale aandacht gaat uit naar de omgeving van de Wildenburgse school. Er komt een beveiligde oversteek met signalisatie. .De herinrichting van het Aanwijs is voorzien in 2019 en zal zo'n 250.000 euro kosten. De werken hier zijn voorzien, samen met de tweede fase van het fietspad in Beernem in 2019.

Met twee nieuwe glijbanen, een jacuzzi en een stoomhut wapent het Olympiabad in Brugge zich voor een sterk zomerseizoen. De investering van 1 miljoen euro moet het bezoekersaantal opkrikken tot 400.000 per jaar. In de investering van één miljoen euro is verder ook een nieuw buitengedeelte inbegrepen met een jacuzzi van 25 vierkante meter en een saunahut. Het zwembad mikt vooral op jongeren .


  • Bron: Eigen redactie