Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws donderdag 1 juni

gepost 7 years ago, op donderdag, 1 juni 2017 door Wim Van Geert

Het houdt niet op in het Meetjesland. Maldegem heeft fusiegesprekken opgestart met buurgemeente Damme-Sijsele. Maldegem kiest hiermee openlijk voor een West-Vlaamse buur en laat de Meetjeslandse buurgemeente Eeklo links liggen. Burgemeester Marleen Van den Bussche van Maldegem is enthousiast. Haar collega Joachim Coens van Damme voorlopig iets minder. Volgens haar is Maldegem meer gebrand op een fusie dan Damme. De burgemeester van Damme gaat er vanuit dat ze als stad met 10.000 inwoners op termijn naar een vergroting zullen moeten gaan. Ze bekijken hun opties, maar er is nog geen enkele beslissing


De reclameborden voor het Rijvers Festival van deze zomer in Zomergem zijn populair op sociale media. Heel wat mensen nemen er een selfie bij.
Met levensgrote borden waarop Kraantje Pappie, K3 of De Romeo's staan, is Rijvers Festival in het Meetjesland haar reclamecampagne voor haar feestweekend van 13 augustus gestart. De borden zijn zo populair, dat er heel wat selfies mee gepost worden. De organisatoren springen op de hype en koppelen er een wedstrijd aan.
De populariteit van de borden, heeft ook een keerzijde. In Landegem werd al een reclamebord van Kraantje Pappie gestolen.

Liefst honderd maquettes van uitvindingen van Leonardo da Vinci zijn vanaf donderdag te bekijken in het Oud Sint-Jan in Brugge. Het gaat om een wereldprimeur, want de tentoonstelling was nog nergens anders te zien en reist straks de hele wereld rond. Da Vinci vond onder meer de helikopter, de onderzeeër en tal van bruggen uit. De expo loopt van 1 juni tot eind oktober en is elke dag te bezoeken tussen 10 en 18 uur.


  • Bron: Het Laatste Nieuws