Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws woensdag 31 mei

gepost 7 years ago, op woensdag, 31 mei 2017 door Crew

Met de tiende Kanaalfeesten op pinksterzondag 4 juni willen ze in Zomergem het Schipdonkkanaal in de verf zetten. Om 9 uur start zondag op de Markt van Zomergem een rondrit van oldtimertractoren. Van 13.30 tot 20 uur zijn er feesten op zowat elke mooie plaats langs het Schipdonkkanaal. De Duivekeethoeve in de Durmstraat 54 in Zomergem zet het museum van landbouwwerktuigen open.


Bij het OCMW van Brugge staan nog veertig vacatures open voor het nieuwe woonzorgcentrum Ten Boomgaarde in Sint-Michiels dat heropent in het najaar. Het gaat vooral om zorg- en verpleegkundigen. Met 112 plaatsen voor hulpbehoevenden wordt Ten Boomgaarde het nieuwe uithangbord voor de seniorenzorg van het Brugse OCMW. De eerste bewoner neemt er op 9 oktober zijn intrek. Daarmee is Ten Boomgaarde het zevende rusthuis onder de vleugels van het Brugse OCMW. Wie zich kandidaat wil stellen, kan terecht op www.ongelooflijkcool.be


De bouw van het Leietheater in Deinze start nog dit najaar. Gisteren werd de raming van het cultuurcentrum van iets meer dan 9 miljoen euro ter goedkeuring voorgelegd. Door de strengere veiligheids- en energienormen zijn de kosten 800.000 euro duurder uitgevallen. Vanaf september 2019 start de programmatie.


  • Bron: Het Laatste Nieuws