Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws maandag 29 mei

gepost 7 years ago, op maandag, 29 mei 2017 door Crew

Restaurant 't Klein Duimke is in beroep nog zwaarder veroordeeld voor de overlast die het jarenlang veroorzaakte in de buurt. De rechter legde deze keer effectieve boetes op, niks met uitstel. De buren reageren opgelucht, maar ook angstig. Het restaurant opende onlangs ook een 'beach bar'. "Straks weer slapeloze nachten", vrezen de buren. De 'beach bar' installeerde de uitbater om de zaak nieuw leven in te blazen na zware verliezen vorig jaar.

Een deel van de voortuin van het rusthuis Veilige Have in Aalter wordt omgevormd tot een hondenweide. Daar zal je je hond los van de leiband kunnen laten rondlopen. Het voorstel komt van Jong CD&V Aalter. Voor de senioren en de bewoners van het rusthuis kan dit een nieuwe ontmoetingsplaats worden.De gemeente Aalter is het voorstel in ieder geval genegen.


Twintig omwonenden van de Poekestraat in Vinkt protesteren tegen de komst van mestverwerkingsbedrijf Marvaco. Volgens hen brengt dit heel wat zwaar verkeer naar dit landelijke gebied en bovendien is er meer risico op overstromingsgevaar.
Het bedrijf Marvaco uit Aarsele wil haar vestiging in de Poekestraat in Vinkt uitbreiden met mestverwerking.

In augustus wordt het milieueffectenrapport voor de ombouw van de N49 tussen Maldegem en Damme goedgekeurd. Een nieuwe stap in het dossier. "Om het verkeer tussen Maldegem en Damme veiliger en vlotter te maken, moeten zoveel mogelijk kruispunten verdwijnen en moet het lokaal en doorgaand verkeer gescheiden worden", zegt Vlaams parlementslid Bert Maertens. "Een parallelweg langs de N49 kan dan het lokale verkeer opvangen en zorgen voor de ontsluiting van woningen en bedrijven die nu rechtstreeks aansluiten op de N49. Een startdatum voor de werken is er nog niet. Er moet nog een ontwerpstudie komen, onteigeningen gedaan worden en de bouwaanvraag moet nog ingediend worden.


  • Bron: Het Laatste Nieuws