Categorie: Nieuws uit de regio

regionieuws donderdag 8 juni

gepost 7 years ago, op woensdag, 7 juni 2017 door Wim Van Geert

Aalter gaat 200.000 euro investeren in 'slim straatmeubilair'. Het slim straatmeubilair wordt volgens schepen Bieke De Neve meer dan de digitale borden die er ondertussen tien jaar staan. De gemeente wil werken met twee schermen per locatie. Op het bovenste scherm blijven ze gemeentelijke info projecteren. Onderaan kunnen mensen info opzoeken. Waar het slim straatmeubilair moet komen, wordt nog onderzocht.

Lotenhulle viert dit weekend haar zomerkermis. Op vrijdag 9 juni wordt om 18.45 uur gestart met de kinderloop. Op zondag 11 juni vanaf 8.30 uur kunnen de Lootse burgers aanschuiven voor een uitgebreid straatontbijt-buffet. Bij slecht weer vindt het ontbijt plaats in het gemeentelijk ontmoetingscentrum. Zondagnamiddag om 14.30 uur wordt voor de derde maal een halve aflossingsmarathon georganiseerd, door het centrum van Lotenhulle en het park van Poeke.

De scholen Campus Zomergem hebben een cheque van 1.500 euro overhandigd aan de vereniging 'School en Ziek Zijn'. De opbrengst komt er na de vierde editie van Klaterklanken, een cultureel spektakel waarin de leerlingen zich van hun meest creatieve kant laten zien. "De vereniging 'School en Ziek Zijn' doet hetzelfde als Bednet, maar dan volledig op vrijwillige basis en dus zonder subsidies.

Afknapper voor de zesde klas van OLVA De Touwladder uit Assebroek. Een gepland bezoek aan Historium in Brugge eindigde aan de voordeur, want de Brugse leerlingen mochten niet gratis binnen. Bij Historium blijven ze erbij dat de gratis-regeling niét geldt voor groepen of scholen. Volgens de organisatie werd dat in december 2015 ook zo afgesproken met alle partijen. Burgemeester Renaat Landuyt beweert echter dat de toegang gratis is voor elke Bruggeling.


  • Bron: Het Laatste Nieuws