Categorie: Nieuws uit de regio

regionieuws woensdag 5 juli

gepost 7 years ago, op woensdag, 5 juli 2017 door Crew

In Nevele zijn er amper vier speelstraten deze zomer. Enkel de Eikendreef in Merendree is doorlopend speelstraat in juli en augustus. Molenwal in Landegem, Korte Dosweg Merendree en Begijnhoflaan in Hansbeke zijn tijdens bepaalde periodes ingericht als speelstraat.





De betonwerken aan de nieuwe tunnel onder de N49 aan de verbrandingsoven in Balgerhoeke zijn klaar. De tunnel vormt de grens van Eeklo met Sint-Laureins. "De betonwerken van de constructie werden afgerond en nu zal worden gewerkt aan de waterdichting in de tunnel en de afwerking van de wegenis rond de tunnel", zegt Vlaams parlementslid Valerie Taeldeman uit Maldegem. De tunnel onder de N49 zal eind augustus in gebruik genomen worden.







Nog tot en met vrijdag zal de snelwegbrug over de E40 in Oostkamp onderbroken zijn door werken. Het wegdek in de Kapellestraat is al langer in slechte staat en wordt vernieuwd. Het verkeer moet tijdens de werken een omleiding volgen via de E40. Het fietspad op de snelwegbrug blijft vrij, maar fietsers moeten er wegens veiligheidsredenen afstappen.





De werken aan de Oostendse Steenweg in Brugge moeten tegen eind september klaar zijn. De heraanleg van de drukke invalsweg liep eerder vertraging op, maar zit intussen weer op schema. Er wordt nu nog gewerkt aan de kant van de pare huisnummers. Het verkeer komende uit de Potentestraat en het Tempelhof kan al opnieuw de Oostendse Steenweg oprijden.
Nu wordt samen met de Brugse politie onderzocht of het mogelijk is dat de aannemer alle werkmateriaal en werfmachines weghaalt, zodat er tijdens de vakantieperiode verkeer in beide richtingen mogelijk zou zijn.
Na het bouwverlof zou dan even opnieuw eenrichtingsverkeer ingevoerd worden richting Oostende. De werken zijn vorig jaar in augustus gestart.


  • Bron: Het Laatste Nieuws