Categorie: Nieuws uit de regio

regionieuws donderdag 6 juli

gepost 7 years ago, op donderdag, 6 juli 2017 door Crew

Deze zomer pakt de bibliotheek van Beernem uit met een pop-up leestuin. De hele zomer kunnen bezoekers genieten van een boek of strip op een leesplek in open lucht. De leestuin is gemaakt uit zelfgemaakte terrasmeubeltjes en plantenbakken met bloemen en kruiden. Met de leestuin compenseren ze ook het tijdelijke plaatsgebrek door de verbouwingen aan de bib. De pop-up leestuin is open tot en met 31 augustus. 

Inwoners van Nevele krijgen het verzoek om taxussnoeisel naar het containerpark te brengen om zo hun steentje bij te dragen in de strijd tegen kanker. Het bericht is opmerkelijk, omdat de actie 'Vergroot de hoop' dit jaar is afgeblazen. De inzameling van taxussnoeisel in Nevele loopt tot 26 augustus.


De eerste skaters die het nieuwe skatepark op het Tempelhof in Sint-Pieters in Brugge kwamen uittesten, waren laaiend enthousiast. Het gaat dan ook om een stevige investering van 100.000 euro door de stad Brugge. De skaters mochten zelf mee bepalen hoe het park eruit zag", zegt schepen van Jeugd Franky Demon. Sommige onder hen hielpen zelfs mee bij de echte realisatie. De moeilijkheidsgraad is behoorlijk hoog. Bij de opening kwamen zelfs skaters uit Oostende en Kortrijk langs. De realisatie van het park zorgt voor een totaal van drie skateparken in Brugge.


  • Bron: Het Laatste Nieuws