Categorie: Nieuws uit de regio

regionieuws vrijdag 7 juli

gepost 7 years ago, op vrijdag, 7 juli 2017 door Crew

In de verdiepingen boven het nieuw Kunstencentrum dat binnenkort aan het station van Aalter wordt gebouwd, komen 34 seniorenflats. De assistentiewoningen zullen uitgebaat worden door woonzorgcentrum Veilige Have. De bouw van het nieuwe blok start al in september. De assistentiewoningen zijn halfweg 2019 klaar. Het Kunstencentrum moet ook rond die tijd in gebruik worden genomen.

De Vlaamse Overheid overweegt nu toch de erkenning van Muur De Laere in Vinkt. Volgend jaar wordt onderzocht of de bekende executiemuur als monument beschermd kan worden. De stad deed in 2013 een aanvraag tot bescherming van de muur. De minister meldt dat de muur mogelijk in aanmerking komt voor bescherming en dat dit volgend jaar zal worden onderzocht.


De vakantie is nog maar net begonnen, maar in Beernem worden al maatregelen genomen om de schoolomgevingen veiliger te maken. Zo krijgt iedere Beernemse lagere school een Octopuspaal om de zichtbaarheid van de school in het wegbeeld te verhogen.



In het Minnewaterpark in Brugge staat alles stilaan klaar voor het 36ste Cactusfestival dat vandaag en dit weekend doorgaat.
De organisatoren van Cactus Music mogen mikken op een topeditie want er is goed weer voorspelt. Vandaag openen de deuren om 16 uur en staan onder meer Roisin Murphy, Richard Ashcroft en Het Zesde Metaal op het podium. Kaarten zijn ook aan de deur nog te koop. 


  • Bron: Het Laatste Nieuws