Categorie: Nieuws uit de regio

regionieuws maandag 10 juli

gepost 7 years ago, op maandag, 10 juli 2017 door Crew

Vakbonden VSOA, ACOD en ACV dreigen met een staking in het penitentiair landbouwcentrum in Ruiselede. Aanleiding is de maatregel van minister van Justitie Koen Geens (CD&V) om gedetineerden met een celstraf minder dan tien jaar langer met penitentiair verlof te laten gaan. In Ruiselede zouden zestien gevangenen in aanmerking komen voor het verlengde verlof, maar volgens de vakbonden zullen de vrijgekomen plaatsjes in Ruiselede onmiddellijk weer ingevuld worden door gedetineerden uit andere instellingen. Dat zou betekenen dat het bevolkingscijfer van de gevangenis onveranderd blijft. Het personeel van de gevangenis in Ruiselede maakt zich zorgen. Er zal meer verloop zijn en dat brengt op alle vlakken meer werk met zich mee. De vakbonden sluiten niet uit dat de stakingsaanzegging uitgebreid wordt naar andere instellingen als ook daar de gevolgen van de maatregel bekend raken.


Nu ook de gemeenteraad van Waarschoot niet kiest voor een fusie met Lovendegem en Zomergem, is het fusieverhaal van De Lieve definitief begraven.
Donderdagavond moest Waarschoot als laatste beslissen over een eventuele fusie met Lovendegem en Zomergem. Burgemeester Ann Coopman riep vorige week nog op om toch nog eens goed over de voordelen van een fusie na te denken, maar uiteindelijk stemde zowel CD&V als Open Vld in Waarschoot voor een intensieve samenwerking met de twee andere gemeenten, en geen fusie.

Vogelbescherming Vlaanderen roept de stad Brugge op om voorzichtig om te springen met de twee bazige zwanen op de reien aan het Minnewater. "Mogelijk beschermen die twee een nest. De stad bekijkt de situatie momenteel.

Het stadsbestuur van Tielt gaat een nieuwe, uitschuifbare tribune kopen voor de Europahal en trekt daar 325.000 euro voor uit. De tribune zal uit drie delen bestaan die in elkaar geschoven kunnen worden en zal plaats bieden aan 360 bezoekers. Het moet een telescopische tribune worden met zachte, comfortabele stoelen en voldoende beenruimte die relatief snel kan opgezet worden.


  • Bron: Het Laatste Nieuws