Categorie: Nieuws uit de regio

regionieuws dinsdag 11 juli

gepost 7 years ago, op dinsdag, 11 juli 2017 door Crew

Gisteren is de rechtstreekse oprit van de N44 Knokkebaan naar de E40 richting kust open gegaan. Zo moet verkeer dat vanuit de richting van Maldegem komt niet meer via het rondpunt rijden om de E40 richting kust op te rijden. De bestaande oprit naar de E40 richting kust, die vertrekt aan de rotonde, blijft ook open. 
Aan de rotonde zijn enkele wijzigingen doorgevoerd om het verkeer vlotter te laten verlopen. Het verkeer dat van Tielt of Deinze op de rotonde komt, moet voorrang geven aan het verkeer dat van de E40 komt. Er zullen ook steeds twee rijstroken op de Knokkeweg richting Maldegem open blijven. Wie van de Knokkeweg op de rotonde komt zal verplicht worden om de Steenweg op Deinze in te slaan. Het zal dus niet langer mogelijk zijn om verder te rijden op de rotonde.  Vanaf 15 juli last de aannemer een pauze in en vallen de werken zo goed als stil. Tijdens het bouwverlof blijven alle omleidingen voor het autoverkeer in voege. Op  7 augustus gaat de aannemer terug aan de slag. 
 

De witte huisvuilzakken en de paarse PMD-zakken zijn in Aalter niet langer te koop aan de balie van het gemeentehuis. De verkoop gebeurt nu in de verschillende vestigingen van Spar, in het Buurtwinkeltje in Aalter-Brug, Colruyt, Delhaize en Carrefour. Vanaf september wordt ook een nieuwe witte restafvalzak gelanceerd: de 'kleine' vuilzak van 45 liter wordt teruggebracht naar een vuilzak van 30 liter. De grote zakken van 60 liter blijven gewoon bestaan.


De stad Brugge en de politie hebben tijdens het Cactusfestival een bob-actie gehouden. Een speciaal bob-team trekt deze zomer naar de Brugse festiviteiten om er gele zonnebrillen uit te delen aan de niet-drinkers. Ze gaan vooral naar de uitgaansbuurt, maar ook naar Benenwerk en naar We can dance in Zeebrugge. De bob vult een enquête in en krijgt een gele zonnebril cadeau.

Van een kantoorgebouw op het Stationsplein in Brugge zijn zaterdagmiddag enkele gevelstenen afgebrokkeld. Die belandden op de grond, maar raakten gelukkig geen voorbijgangers of auto's. Opvallend is dat het gebouw slechts een vijftal jaar oud is. De brandweer kwam nazicht doen of alles nog veilig genoeg was en de politie stelde een perimeter in om passanten op afstand te houden. 


  • Bron: Het Laatste Nieuws