Categorie: Nieuws uit de regio

regionieuws woensdag 12 juli

gepost 7 years ago, op woensdag, 12 juli 2017 door Crew

De parkeerautomaten in Aalter werden onlangs vervangen. De nieuwe toestellen werken op zonne-energie. Wie een ticket voor een gratis kwartiertje wil, moet zijn nummerplaat intikken. De parkeerautomaten zijn dus uitgerust met een groot klavier en dat maakt het werken moeilijk. Veelal is het vinden van de startknop al het eerste probleem bij de gebruikers. Wanneer je toch bezig bent, moet je vaak nodeloos wachten omdat het systeem supertraag draait. "Er zijn inderdaad problemen met de nieuwe toestellen", bevestigt waarnemend burgmeester Patrick Hoste Het bestuur gaat het parkeerbedrijf zo snel mogelijk aanspreken, want er moeten aanpassingen komen.

De fusiekoorts die Aalter en Knesselare al met elkaar verbond en die ook andere gemeentes dichterbij elkaar bracht, heeft nu ook het zuiden van de regio bereikt. Voor Deinze is het de derde fusie. Fusiekoorts is geen onbekend fenomeen in Deinze. In 1971 slorpte de Leiestad de dorpen Zeveren, Petegem en Astene op en in 1977 volgde de grote fusie met Vinkt, Sint-Martens-Leerne, Bachte-Maria-Leerne, Grammene, Gottem en Wontergem. Met Nevele komen hier in één klap nog eens zes gemeentes bij. De fusie brengt ook op politiek vlak een grote aardverschuiving met zich mee. Het aantal politici zal verminderen, maar zij zullen wel een pak meer verdienen. Hiertegenover staat ook meer werk en verantwoordelijkheid.



Al duizenden vissen zijn gestorven door zuurstoftekort in het Boudewijnkanaal tussen Brugge en Zeebrugge. Door de droogte stond het waterpeil van het kanaal te laag, waarop de zeesluizen werden opengezet. Het zoute zeewater is nefast voor de zoetwatervissen.


  • Bron: Het Laatste Nieuws