Categorie: Nieuws uit de regio

regionieuws dinsdag 4 juli

gepost 7 years ago, op dinsdag, 4 juli 2017 door Crew

Jeugdhuis De Redekiel en sporthal Van Cauteren in de Bloemestraat in Maldegem maken plaats voor zeventig nieuwe gezinnen. De twee uitgeleefde gebouwen gaan volgend jaar plat. In de plaats komt een blok met 62 assistentiewoningen en een meergezinswoning met acht appartementen. Er is de voorbije maanden veel protest gerezen omdat de parking verdwijnt. Maar ook in het nieuwe project komen 23 publieke parkeerplaatsen.





De Canadese trein- en tramconstructeur Bombardier, met onder meer een vestiging in Brugge, trekt opnieuw naar de Raad van State tegen de toewijzing van het grootste tramorder ooit van De Lijn aan Bombardiers Spaanse concurrent CAF. Volgens Bombardier heeft de Vlaamse vervoermaatschappij De Lijn niet grondig geantwoord op de bezwaren die de Raad van State eerder heeft geuit. De Raad van State schorste in november 2016 al de eerste toewijzing van het megaorder aan CAF. Midden juni gunde De Lijn de eerste schrijf van 24 lagevloertrams opnieuw aan de Spanjaarden. Er was toen sprake van een mogelijke commerciële samenwerking tussen CAF en Bombardier. Het order is goed voor een investering van 295 miljoen euro, goed voor146 nieuwe kusttrams. De Raad van State behandelt het beroep van Bombardier op 7 juli.





De Brugse politie neemt extra maatregelen nadat een dievenbende eind vorige week opnieuw toesloeg in luxewagens in Sint-Andries. Donderdagavond braken de daders binnen in drie. Telkens namen ze de middenconsoles en ander elektronica mee. Opvallend, een maand geleden kliste de politie na doorgedreven controles in dezelfde omgeving nog een Litouwer die verdacht wordt van inbraken in luxewagens in Brugge. De man zit sindsdien in voorhechtenis. Toch gaan de inbraken in de luxewagens - meestal BMW of Mercedes - verder. De politie gaat ervan uit dat er internationale bendes aan het werk zijn. Er komen extra maatregelen in de omgeving van Sint-Andries. Welke maatregelen dat precies zijn, wil de politie niet kwijt in het belang van het onderzoek


  • Bron: Het Laatste Nieuws