Categorie: Nieuws uit de regio

regionieuws maandag 3 juli

gepost 7 years ago, op maandag, 3 juli 2017 door Crew

De oude gemeentelijke jongensschool van Lotenhulle wordt volgend jaar gesloopt. Er komen sociale woningen in de plaats. Met de sloop verdwijnt een brok echte dorpsgeschiedenis. Het schooltje staat er reeds 160 jaar. Vandaag zit de kinderopvang in het oude schoolgebouw, maar die verhuist in 2018 naar de oude pastorij van Lotenhulle, die wordt momenteel verbouwd. Wanneer de kinderopvang verhuist, zal de sloop van de oude jongensschool snel volgen.

De provincie verleent de vergunning voor de bouw van achttien extra windmolens langs de N49 in Maldegem, Eeklo en Kaprijke. Er komen drie windturbines ten noorden van de N49 in Maldegem, zes windturbines ten noorden van de N49 in Eeklo, zes windturbines aan de Peperstraat en Bus in Eeklo, en nog eens drie windturbines in Kaprijke. De molens worden gebouwd door vijf verschillende projectontwikkelaars.

Het grootste deel van de inwoners van het Meetjesland is gewonnen voor een fusie van hun gemeente. Dat blijkt uit een onderzoek van Netwerk Meetjesland. Alleen een fusie met een West-Vlaamse gemeente en ook een fusieplan voor het hele Meetjesland samen, kunnen niet op een meerderheid rekenen. Bij de drie grote fusies die in het Meetjesland besproken worden, zegt zowat 60 procent van de Meetjeslanders dat ze voorstander zijn. De fusie De Lieve, tussen Waarschoot, Zomergem en Lovendegem, scoort het best met 62 procent ja-stemmen. 23 procent is daar resoluut tegen en 15 procent heeft geen mening over de toekomst van de Lievegemeenten. De fusie tussen Aalter en Knesselare is goed voor zestig procent ja-stemmen. Opvallend, daar is maar 13 procent echt tegen en 27 procent heeft geen mening. In de twee gemeenten zelf is het draagvlak voor een fusie nog veel hoger. Aalter en Knesselare zijn dan ook de twee enige gemeenten in het Meetjesland die de principebeslissing tot een fusie al genomen hebben.


  • Bron: Het Laatste Nieuws