Categorie: Nieuws uit de regio

regionieuws vrijdag 30 juni

gepost 7 years ago, op vrijdag, 30 juni 2017 door Crew

Een 23-jarige vrouw uit Aalter is op zoek naar getuigen van een aanrijding in de Weibroekdreef vorige week donderdag. Een rode wagen die vanuit het centrum van Aalter kwam aan een hoge snelheid, reed haar aan. De chauffeur pleegde vluchtmisdrijf. In het ziekenhuis bleek ze een hersenschudding en meerdere kneuzingen te hebben. Eerder die week werd ze door dezelfde chauffeur bijna aangereden. Ze vraagt aan eventuele getuigen om zich te melden bij de lokale politie van Aalter

Het Brugse gerecht heeft in de haven van Oostende een drugsvangst van maar liefst anderhalve ton cocaïne gedaan. De drugs zaten verstopt in een dubbele wand van de oude vissersboot Bounty 2 en hebben een straatwaarde van maar liefst 225 miljoen euro. De eigenaar uit De Haan zit samen met drie Nederlanders in de cel. Steeds meer gebruiken smokkelbendes kleine vissersschepen om grote hoeveelheden drugs over zee Europa binnen te krijgen. Begin april nog viste de scheepvaartpolitie 1.250 kilo cocaïne verdeeld over 25 sporttassen uit de Noordzee voor de kust van Oostende. De drugs waren ook daar vermoedelijk afkomstig uit Zuid-Amerika en vanop een vrachtschip overboord gegooid om daarna opgeschept te worden door koeriers vanop kleine bootjes. Ook een jaar eerder werden al 1.000 kilo cocaïne aangetroffen voor de kust van Oostende.


In het Astridpark in Brugge zijn de laatste voorbereidingen aan de gang voor het zomerfestival Vama Veche. Het gratis festival, dat de zomer op gang trekt in Brugge, vindt vanaf vandaag tot en met woensdag 5 juli plaats, telkens tussen 14 uur en 1 uur 's nachts. Ze bieden onder meer een zomerbar, parkrestaurant, live radio en optredens aan. Daarnaast is er dit jaar ook de aanwezigheid van een muziekschool en kunnen kinderen deelnemen aan tekensessies.


  • Bron: Het Laatste Nieuws