Categorie: Nieuws uit de regio

regionieuws woensdag 28 juni

gepost 7 years ago, op woensdag, 28 juni 2017 door Wim Van Geert

Ook tijdens de zomervakantie blijft Aalter een waar speelparadijs. Kinderen kunnen de hele zomer veilig en naar hartenlust buiten spelen in dertien speelstraten.
De speelstraat wordt van 14.00 u tot 20.00 u afgesloten voor doorgaand verkeer met een nadarhek. Een speelstraat is enkel toegankelijk voor bestuurders van motorvoertuigen die in de straat wonen of daar een garage hebben, prioritaire voertuigen en fietsers.
De gemeente Maldegem gaat strenger optreden tegen hondenbaasjes die hondenpoep achterlaten op het openbaar domein. De boodschap is duidelijk, zegt burgemeester Marleen Van den Bussche "Wie met de hond gaat wandelen, houdt die hond aan de leiband, doet zijn behoefte in een zakje en gooit het in de vuilbak. Wie dit niet doet, ontvangt tot eind juni nog een waarschuwing. Vanaf juli schrijft de politie een GAS-boete uit.


De oude schietstand Den Tir nabij de Baron Ruzettelaan in Assebroek gaat volgend jaar eindelijk tegen de vlakte. Dan verrijzen er op de vroegere gronden van Defensie zo'n 80 sociale huurwoningen van de Brugse Maatschappij voor Huisvesting. Door de komst van nieuwe sociale woningen in Assebroek en tegelijkertijd ook langs de Sint-Pietersmolenstraat maakt de maatschappij de komende jaren een inhaalbeweging. Daarbij komt ook nog het project van die andere militaire site aan de Peterseliestraat, waar ook ruimte komt voor sociale woningen.

De gemeente Oostkamp investeert 40.000 euro in nieuwe zitbanken op haar grondgebied. Vanaf deze zomer worden 53 zitbanken en 4 picknicktafels vernieuwd. Daarnaast komen er nog 14 zitbanken en 1 picknicktafel bij op andere locaties.


  • Bron: Het Laatste Nieuws