Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws woensdag 28 maart

gepost 6 years ago, op dinsdag, 27 maart 2018 door Crew

De NMBS en de gemeente Aalter zullen elf miljoen euro investeren in de uitbouw van het station. Dat zei NMBS-baas Sophie Dutordoir tijdens een bezoek aan het station van Aalter. De investeringen komen er omdat Aalter een belangrijke schakel is in het sporennetwerk. Onder andere de perrons worden toegankelijker, want nu kan dat enkel via trappen en dat willen ze veranderen. Verder wordt ook geïnvesteerd in een nieuwe parkeertoren. Dit jaar starten werken aan het Stationsplein, ook dat wordt heraangelegd.

De politie van Brugge is een onderzoek gestart naar dieven die dit weekend in totaal zeven inbraken pleegden, een achtste mislukte. De meeste inbraken werden gepleegd in de Gulden Peerdenstraat in Assebroek. De buit bleef beperkt tot wat cashgeld en juwelen. Enkel bij een inbraak werd een kettinkje gestolen van een vijfjarig kind, daar was het kind erg van geschrokken. De politie opende al een onderzoek, daaruit bleek dat de meeste inbraken gebeurden in huizen waarbij een schuifraam was. De politie vraagt nu om extra aandachtig te zijn en om schuiframen extra te beveiligen.

De Eekloseweg in Adegem is terug open voor het verkeer. De voorbije weken werd het wegdek herstelt en moesten voertuigen omrijden. Nu staan er nog verkeerslichten. De werken zijn nog niet helemaal afgerond, omdat het asfalt nog moet uitdrogen. Binnen twee weken gaat de weg terug helemaal open.

De politiezone Meetjesland Centrum waarschuwt voor phishing na verschillende meldingen van oplichters aan de telefoon. Ze bellen in naam van Microsoft in verband met computerproblemen. De oplichters proberen schadelijke software te installeren op je computer en persoonlijke bankinformatie te weten te komen. Als je opneemt kan je beter gewoon het gesprek beëindigen en nooit op hun vragen antwoorden. Wie toch hinder ondervind, kan aangifte doen bij de politie.


  • Bron: Het Laatste Nieuws