Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws dinsdag 27 maart

gepost 6 years ago, op maandag, 26 maart 2018 door Crew

Kinderopvang ’t Paddestoeltje in Lichtervelde wordt vanaf nu uitgebaat door groepsopvang Stann bvba – De Kikker. ’t Paddestoeltje moest haar deuren sluiten na klachten van ex-werkneemsters. De zaakvoerster zou kinderen gedwongen hebben om te eten, kinderen zonder warme kledij buiten gezet hebben en ze zou zelfs kinderen geslagen hebben. Nu is er dus een alternatief gevonden en kunnen ouders toch nog bij de opvang terecht.

In Knokke werd langs de Lippenslaan een leegstaande villa vernield door brandstichting. De villa stond op de lijst van het onroerend erfgoed. Bij het blussen kon de brandweer enkel vermijden dat de brand niet oversloeg naar omringende panden. Er moest niemand geëvacueerd worden en niemand raakte gewond. Het pand werd volgens buurtbewoners ingepalmd door daklozen en illegalen. Wat er nu met de grond gebeurd is nog niet duidelijk, want die is in het bezit van een vastgoedmakelaar die er een prestigieus project wil bouwen.

In Evergem komen er veel klachten binnen tegen de komst van een nieuwe verkaveling in Ralingen. er zijn plannen om daar tien nieuwe woningen te bouwen. De buurtbewoners zijn daar resoluut tegen. “Het is het laatste stukje grond voor een open ruimte met grote natuurwaarde”, zeggen ze. Ze vrezen ook dat hun huizen minder waard zullen worden omdat hun vensters als het ware worden dichtgemetseld. Op papier zijn de gronden bouwgrond, dus er kan gebouwd worden op enkele voorwaarden. Zo moet het groene karakter van de omgeving behouden blijven. Het schepencollege van Evergem kan en wil niet reageren op de situatie.


  • Bron: Het Laatste Nieuws