Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws woensdag 26 april

gepost 7 years ago, op woensdag, 26 april 2017 door Wim Van Geert

De oprit van de E40 richting Brussel in Nevele zal vandaag en morgen overdag tussen 9 en 17 uur afgesloten zijn. Het Agentschap Wegen en Verkeer vervangt dan een hoogspanningscabine van de verlichting van de snelweg. De oprit moet dicht omdat een grote kraan wordt ingezet. Door de werken buiten de spitsuren uit te voeren, moet de verkeershinder beperkt blijven. De E40 afrijden blijft tijdens de werken steeds mogelijk. Het verkeer dat de E40 wil oprijden richting Brussel, moet de oprit Nevele naar Oostende nemen en vervolgens in Aalter keren richting de hoofdstad.



Het is nu helemaal zeker, er komt weer een geldautomaat in het dorpscentrum van Lissewege. In een lokaal van de stedelijke school Brugge-Noord zal het bedrijf G4S een zogenaamd ATM-toestel installeren. Daarvoor moet een gat gemaakt worden in een buitenmuur. Wie geld afhaalt, zal daarvoor een kleine kost aangerekend worden.
Tegen de zomer zou elke inwoner en toerist weer geld moeten kunnen afhalen in Lissewege.



De gemeente Waarschoot vervangt het komende jaar alle straatlampen en wordt een van de eerste gemeenten in Vlaanderen die voor honderd procent led-straatverlichting gaat. De nieuwe lampen kosten 550.000 euro en de vervanging van verroeste verlichtingspalen kost nog eens 150.000 euro. Zeventig procent van de energiekost van de gemeente gaat naar openbare verlichting. Ze hopen na de vervanging minstens veertig procent van de energiekosten te kunnen besparen. De led-lampen zullen tussen 22 en 6 uur geleidelijk gedimd worden tot de helft van de lichtsterkte. De sterkte blijft voldoende voor de inwoners, maar er wordt niet meer licht geproduceerd dan nodig.


  • Bron: Het Laatste Nieuws