Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws donderdag 27 april

gepost 7 years ago, op donderdag, 27 april 2017 door Wim Van Geert

Op drie verschillende plaatsen in Aalter hebben dieven maandagnacht onderdelen van BMW's gestolen. Twee keer gingen de dieven aan de haal met de middenconsole met ingebouwde GPS. In de derde auto werd zelfs het stuur gestolen. BMW's zijn wel vaker het doelwit van inbrekers. De dieven sloegen maandagnacht toe in Bosheide, het Kraenepoelpad en de Kestelstraat.

De Schoolstraat in Waarschoot wordt vernieuwd van de Verbindingsweg tot de hoek van Jagerpad. De werken starten op 2 mei en duren tot begin september. Bedoeling is de schoolbuurt veiliger te maken. Tijdens de werken wordt de Schoolstraat afgesloten voor alle verkeer komende van de N9. Er worden omleidingen ingelegd via het kruispunt Beke-Leest en Jagerpad. Vanaf de kant van het Dorp is de Schoolstraat alleen nog toegankelijk voor plaatselijk verkeer.


Hamburgerketen Burger King zal het Quick-restaurant op de Markt in Brugge omvormen. Burger Brands Belgium, de maatschappij achter beide ketens, heeft bij de stad een aanvraag ingediend om het logo van Quick te vervangen door dat van Burger King. Het zou de eerste Burger King in Brugge zijn. Mogelijk is de omschakeling al tegen de zomer een feit.

Oppositiepartij CD&V in Tielt heeft de enorme files die elke dag in de Wingensesteenweg staan op de agenda van de gemeenteraad van morgen gezet. Sinds door de werken aan de Ringlaan het kruispunt met de Egemsesteenweg afgesloten is, is de verkeerssituatie er dramatisch, met wachtrijen die op piekmomenten zelfs tot voorbij de achteringang van het slachthuis reiken. Bij groen licht kunnen niet meer dan drie wagens per keer de ring oprijden. De partij is ervan overtuigd dat het verkeer er vlotter door moet kunnen door een eenvoudige aanpassing van de tijdsregeling van de lichten.


  • Bron: Het Laatste Nieuws