Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws dinsdag 25 april

gepost 7 years ago, op maandag, 24 april 2017 door Wim Van Geert

Een grote politiemacht, van zowel de lokale als de federale politie, streek zaterdag even voor middernacht neer op de Markt in Aalter. Enkele tientallen agenten namen deel aan een actie die gericht was tegen drugsbezit en -gebruik en zwartwerk. Ook de sociale inspectie deed mee. De agenten controleerden in meerdere populaire horecazaken. In groepjes van vier moest iedereen het café verlaten, waarna een drugshond snuffelde aan elk van hen. Iedereen werd ook aan een fouille en een identiteitscountrole onderworpen. Er werden geen drugs gevonden tijdens de actie. De resultaten van de controle op zwartwerk zijn nog niet bekend.

Van zaterdag 29 april tot en met zaterdag 3 juni organiseert de gemeente Zomergem de nieuwe campagne 'Zo Dichtblij', de opvolger van Belgerinkel. Er zullen posters uithangen bij de 25 deelnemers, met als slogan 'Fijn je hier weer te zien'. Tijdens deze campagneperiode belonen de deelnemers hun klanten met een lot. Deze maken zo kans op een lokale prijs.

De brandweerposten van Oostkamp en Ruddervoorde zijn op zoek naar vrijwilligers om hun korps te versterken. Ze zoeken geen uitzonderlijke helden of bovenmenselijke sporters, maar wel gemotiveerde mensen die graag helpen. Op donderdag 4 mei vindt om 19.30 uur een infomoment plaats in het Veiligheidsgebouw langs de Siemenslaan. 

De Inside Club van de broers Fellaini aan het Casino van Knokke lijkt af te stevenen op een definitieve sluiting. Hamza Fellaini broer van Rode Duivel Marouane, nam de voormalige discotheek over in oktober 2014 en opende in de zomer van 2015 de deuren. Oorspronkelijk zouden de club en het restaurant open zijn van donderdag tot zaterdag, maar de zaak is nu nog nauwelijks open. De bvba achter de club zou in een 'alarmbelprocedure' zitten, wat gebeurt als een onderneming zijn schuldeisers niet meer kan betalen. Er zou ook al sprake zijn van maanden achterstallige huur. De Fellaini-clan wijt het verlies naar verluidt aan de grote opstartkosten.


  • Bron: Het Laatste Nieuws