Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws woensdag 24 januari

gepost 6 years ago, op dinsdag, 23 januari 2018 door Crew

In Aalter heeft op de Tieltsesteenweg, aan het op –en afrittencomplex, een vrachtwagen vuur gevat. De tankwagen was gevuld met varkensvoer. De weg was een hele tijd onderbroeken in beide richtingen. De chauffeur zelf had in het begin niet door dat zijn vrachtwagen in brand stond. Het meel en het graan was bijzonder droog en dus erg brandbaar. Er zijn geen gewonden gevallen.

Het toerisme in Brugge heeft zich vorig jaar hersteld buiten 2016. In 2016 was het aantal toeristen zeer sterk gedaald door de terreurdreigingen. Vorig jaar was het dus anders, want het aantal toersiten steeg naar 5,2 miljoen dagtoeristen. Het aantal Britten die naar Brugge kwamen zijn wwel gedaald van 25 naar 15 procent van het totale aantal. Het aantal Spanjaarden, Amerikanen en Duitsers stegen wel. Er zijn veel toeristen die in andere steden verblijven, maar die toch naar Brugge afzakten. Dit jaar is de Triënale de belangrijkste trekpleister, daarvoor wordt meer promotie gevoerd in binnen –en buitenland.

In Knokke heeft schrijver Piet Baete samen met zijn fans zijn boek ‘Het Laatste Woord’ volledig op Facebook geplaatst. Ze hebben samen elk woord overgetypt in een facebookbericht, daarvoor krijgen ze een beloning. Het ‘faceboek’ is een wereldprimeur, het is nog nooit eerder gebeurd. Het blijkt een succes, want er kwamen ruim 8000 reacties. "Het nodigt mensen ook uit om weer de tijd te nemen voor een goed verhaal en even te ontsnappen aan onze wereld waarin alles snel-snel moet gaan", zegt Piet Baete.


  • Bron: Het Laatste Nieuws