Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws dinsdag 23 januari

gepost 6 years ago, op maandag, 22 januari 2018 door Crew

De wekelijkse markt van Aalter keert vanaf februari terug naar de Markt. Al sinds december wordt de markt op parking Aard gehouden omdat er in het centrum wegenwerken aan de gang zijn. Er waren geruchten dat de markt op parking Aard zou blijven, maar die worden in de vuilbak gegooid door schepen van Lokale Economie Philippe Verleyen (CD&V).

In Brugge hebben natuurliefhebbers geprotesteerd tegen de komst van een nieuwe randparking voor 450 wagens. Die parking zou komen tussen het kanaal Brugge-Gent, het Zuidervaartje en de Katelijnebrug. Volgens de actiegroep zijn er meer dan honderd redenen om de komst van de parking tegen te houden. Het stuk land bevorderd de natuurlijke verscheidenheid aan platen en er wonen ook talloze vogels, insecten en vleermuizen. Ze vinden dat er een shuttledienst moet komen van de huidige parkings naar het centrum. Volgens burgemeester Renaat Landuyt (sp.a) is het nodig dat de parking er komt, want die zou het verkeer uit de stad houden.

Zwembad ‘Den Boer’ in Zomergem gaat binnenkort voor minstens vijf maanden dicht voor een grote renovatie. Het zwembad dateert van 1974 en is dringend aan een grote renovatie toe. Bij de renovatie zullen de technische installaties vernieuwd worden, zal het betonrot aangepakt worden, komt er een nieuw dak en ook de elektriciteit wordt vernieuwd. De renovatie zal zo’n 1 miljoen euro kosten. Het zwembad zal ook blijven bestaan in 2019, wanneer de gemeenten Zomergem, Waarschoot en Lovendegem samengebracht worden tot de nieuwe gemeente Lievegem.


  • Bron: Het Laatste Nieuws