Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws maandag 22 januari

gepost 6 years ago, op zondag, 21 januari 2018 door Crew

De 18-jarige Neil Dieryckx-Visschers uit Zedelgem is een van de jonge koks die zich heeft geplaatst voor Younch Chefs Team. Dat koksteam zal ons land vertegenwoordigen op The Young Chefs Culinary World Cup in Luxemburg, een soort wereldkampioenschap koken. Neil is leerling aan hotelschool Ter Groene Poorte in Sint-Michiels. Hij zegt zelf een erg gemotiveerde leerling te zijn en dat hij daarom geselecteerd is. Hij beseft dat er veel tijd zal kruipen in de voorbereiding, maar dat heeft hij er voor over. Hij is zeer trots op zijn selectie.

In Knokke blijft oplichtster Carine B. nog zeker een maand langer in de cel. De 44-jarige maakte bij tientallen slachtoffers voor miljoenen euro’s buit. Ze verkocht samen met haar dochter spullen op een tweedehandswebsite, maar leverden de materialen nooit af. Ook voorschotten van hun immobiliënkantoor staken ze in eigen zak. De 23-jarige dochter werd ook al aangehouden. De twee beweren nooit de bedoeling gehad om mensen op te lichten.

Ziekenhuis AZ Alma uit Eeklo heeft gisteren als eerste ziekenhuis in België geëxperimenteerd met een virtuele bril bij patiënten. Een patiënte kon via een virtuele bril haar dochter aan de keukentafel zien. Bij haar dochter staat een toestel met een camera die 360 graden kan draaien. Met de verbinding kunnen de twee tegen elkaar praten. Met de virtuele bril wil het ziekenhuis de patiënten een beter gevoel geven door ze contact te laten maken met het thuisfront. Er zijn nog enkele fouten in het systeem, maar eens die worden opgelost kan het gebruikt worden in het ziekenhuis.


  • Bron: Het Laatste Nieuws