Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws vrijdag 19 januari

gepost 6 years ago, op donderdag, 18 januari 2018 door Crew

Aalter investeert in nieuwe zitbanken en vuilnisbakken. Er zijn meer dan 230 zitbanken en bijna 300 vuilnisbakken in Aalter, zegt burgemeester Patrick Hoste (CD&V). de oude banken worden vernieuwd voor een duurzaam type. De bestaande zitbanken en vuilnisbakken worden de komende jaren stap per stap verwijderd, vervangen of verplaatsen naar een andere locatie.

De politiezone Aalter-Knesselare krijgt dit jaar een dotatie van 3,5 miljoen euro. de kosten worden verdeeld onder de twee gemeenten, volgens vastgelegde bedragen. Aalter betaalt 2,65 miljoen en Knesselare betaalt de rest. Na de fusie van de gemeenten in 2019 wordt een nieuwe politiezone gevormd. Dan komen naast Aalter en Knesselare de gemeenten van Lievegem erbij.

Het Brugs Bierfestival breidt uit met een extra locatie. Naast de Stadshallen en een tent op de Markt, komt er ook een ten op de Burg. Met de uitbreiding wordt het festival bijna dubbel zo groot. De uitbreiding was nodig omdat het op sommige dagen te druk was. Op 3 en 4 februari kun je op het Brugs Bierfestival terecht om er van 505 unieke bieren te proeven. Vorig jaar lokte het festival zo’n 16.000 bezoekers, de organisatie hoopt dat dat er dit jaar nog meer zijn.

Oosteeklo verliest dit jaar zijn populairste café. ’t Evenwicht moet noodgedwongen sluiten. Het gebouw wordt verkocht en waarschijnlijk gesloopt voor appartementen. Cafébaas Stijn Van de Veire is niet echt verrast dat het café moet sluiten, want het stond al van 2006 officieus te koop. Het huurcontract loopt af eind dit jaar en wordt niet verlengd. Stijn Van de Veire is een bekend Oosteeklonaar, hij is betrokken bij bijna alle grote evenementen in het dorp. Hij is niet van plan daar mee te stoppen.


  • Bron: Het Laatste Nieuws