Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws donderdag 18 januari

gepost 6 years ago, op woensdag, 17 januari 2018 door Crew

Alle bibliotheken van het Meetjesland hebben vanaf nu allemaal hetzelfde regelement. De tarieven en uitleentermijnen zijn allemaal gelijk. “Het is uniek voor Vlaanderen dat alle bibliotheken uit een regio dezelfde tarieven hanteren”, zegt Joyce Van den Bulck van Comeet. Bij een bevraging werd duidelijk dat veel mensen vaak naar de bibliotheek gaan in omliggende gemeenten, de gelijkschakeling maakt het ook makkelijker voor die mensen.

De Peperstraat in Eeklo is nog tot en met eind februari volledig onderbroken omwille van rioleringswerken. Er is een omleiding via de Vrombautstraat voor beide richtingen. Fietsers kunnen nog steeds op het fietspad rijden.

Een Brugse vrouw moest voor de strafrechter verschijnen omdat ze wijn stal uit het huis van haar overburen. Ze dronk ze thuis leeg, maar ze werd betrapt. de feiten dateren van 28 juli 2017. De vrouw zegt dat ze lange tijd alcoholverslaafd was en ze dan nood had aan wijn. Doordat de vrouw nog in schuldbemiddeling zat kon ze zelf geen wijn kopen. Ze staat wel op de wachtlijst van de AA om het drankprobleem aan te pakken. De vrouw riskeert een celstraf met voorwaarden.

Eeklo krijgt een geboortebos aan de Pokmoere. Voor elk kindje kan dus een boom geplant worden. De stad doet een oproep naar ouders van kinderen die geboren zijn tussen 2013 en 2018. Ze worden uitgenodigd om hun geboorteboompje te planten op zondag 18 februari. Het voorstel werd al in mei 2013 gelanceerd.


  • Bron: Het Laatste Nieuws