Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws woensdag 17 januari

gepost 6 years ago, op dinsdag, 16 januari 2018 door Crew

Aalter, de nieuwe fusiegemeente die ontstaat na de samensmelting van Aalter en Knesselare, krijgt 14 miljoen euro aan subsidies. “Gemeenten die vrijwillig fuseren krijgen een eenmalige schuldenverlaging van de Vlaamse overheid”, dat zegt burgemeester Pieter De Crem (CD&V). het gaat om 500 euro per inwoner, wat neerkomt op 14 miljoen euro. het geld wordt gebruikt om schulden af te betalen, maar ook om projecten te realiseren en de belastingen te verlagen.

In het politiekantoor van Sint-Andries is de glazen toegangsdeur gebarsten en is de ruit volledig verbrijzeld. Een 46-jarige vrouw trok op 30 december ‘snachts naar het kantoor en wou een wijkagent spreken. Omdat er niemand was, werd ze woest en gooide ze een asbak vier maal tegen de deur. Verder kieperde ze een container om en gooide een fiets tegen de gevel. Een omstaander zag alles gebeuren en verwittigde de politie. De vrouw werd opgepakt en weggevoerd naar het ziekenhuis om behandeld te worden voor psychologische problemen.

Assenede telde bij de start van jaar 14.186 inwoners. Dat zijn er iets minder dan een jaar geleden. Over de daling moet niemand zich zorgen over maken, ook in 2018 blijft het inwonersaantal stabiel boven de 14.000. het voorbije weekend klonken een 500-tal inwoners uit Assenede en de verschillende deelgemeenten op het nieuwe jaar.

Knokke-Heist investeert de komende jaren ruim 13 miljoen euro in de renovatie van sportpark Olivier. Deze week starten de werken aan sporthal ‘De Stormmeeuw’. Daar wordt onder andere een lift geïnstalleerd en wordt een groter terras gebouwd. Met de verbouwing wil men evolueren naar een hypermodern en open sportpark. Het zal een plaats worden voor iedereen die actief wil bezig zijn. Ook de tribune van FC Knokke wordt volledig gerenoveerd.


  • Bron: Het Laatste Nieuws