Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws donderdag 25 januari

gepost 6 years ago, op woensdag, 24 januari 2018 door Crew

Rudi Vranckx komt voor een derde en laatste keer naar Aalter voor een lezing. De Verloren Hoek en Bobaz Aalter organiseren het succesvolle evenement al enkele jaren. Vorig jaar was de lezing een enorm succes. Je kan de lezing bijwonen op maandag 29 januari om 19 uur en kost 18 euro. Vooraf is een hapje en drankje voorzien.

De politie van Brugge is een onderzoek gestart naar een 14-jarige die aan het station drugs zou verhandelen. Hij verkoopt marihuana aan klas -en leeftijdsgenoten. Dat is niet het enige probleem aan de stationsbuurt, ook de jongerenbendes duiken vaker op. De politie doet er alles aan om vechtpartijen te vermijden. Zo wordt het kleinste incident de nek omgewrongen en wordt er preventief gecontroleerd op drugsbezit. Er zijn de jongste maanden al verschillende jongeren opgepakt. Toch zijn niet alle problemen van de baan, vrijdag werd een 12-jarige jongen nog in elkaar geslaan met een skateboard.

Eeklo werkt aan een nieuw experiment voor een parkeervrije markt in de zomermaanden. Het zal niet lukken om de auto’s zes of acht weken aan een stuk van de Markt weg te halen, daarom wordt een tussenoplossing gezocht. Op 18 februari wordt beslist wat er deze zomer op de Markt zal gebeuren. Deze zomer wordt alvast het WK voetbal uitgezonden op groot scherm, maar wat de andere evenementen zijn is nog niet bekend. Bij politieke partij SMS vinden ze dat de zomer vol moet zitten met evenementen op de Markt.


  • Bron: Het Laatste Nieuws