Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws vrijdag 26 januari

gepost 6 years ago, op donderdag, 25 januari 2018 door Crew

Er zijn werken gestart in de Bellemstraat in Bellem. Daar worden de waterleidingen vervangen tussen de woning met huisnummer 170 en het kruispunt met de Bellemdorpweg. De werken zijn nodig ter voorbereiding van de aanleg van een nieuw fietspad tussen Aalter en Bellem. De werken zullen hinder met zich meebrengen, bestuurders nemen beter de Weibroekdreef als verbindingsweg tussen Aalter en Bellem.

De Brugse brandweer is uitgerukt voor een jonge vrouw die ter hoogte van de Kruispoortbrug in het water zou beland zijn. Uiteindelijk bleek de vrouw gewoon bij familie te zitten. Een jong koppel had ruzie gekregen, waarna de vrouw wegliep. De man kon haar niet meteen vinden en hij vreesde dat de vrouw in het water van de ringvaart was gevallen. De brandweer rukte uit, maar de duikers konden niks vinden. De vrouw zat dus bij familie.

In het bedrijf Adient uit Assenede is een sociaal akkoord gevonden tussen vakbonden, personeel en directie. Het bedrijf kondigde begin dit jaar aan dat ze de nachtploeg zou schrappen en dat ze vanaf de zomer maar twee in plaats van drie dagen zou werken. Dat zorgde voor onrust, want er stonden 160 banen op de wip. Nu werd dus een akkoord gevonden. Een groot deel van de arbeiders kan werken in de dagploegen, die uitgebreidt worden. Er wordt ook deeltijds gewerkt. Voor werknemers die toch ontslagen worden, wordt een uitstapregeling met premies voorzien. Het akkoord werd al goedgekeurd door meer dan de helft van de personeelsleden.


  • Bron: Het Laatste Nieuws