Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws woensdag 23 mei

gepost 6 years ago, op dinsdag, 22 mei 2018 door Crew

De gemeente Aalter organiseert verschillende opleidingen om hun inwoners te leren reanimeren met een defibrillator. Van 22 mei tot en met 14 juni wordt in elke deelgemeente een opleiding gehouden. Inschrijven kan via www.aalter.be/aed.

De gemeente Maldegem heeft het charter Samenhuizen ondertekend. Daarmee wil de gemeente engagement tonen om het gemeenschappelijk wonen te bevorderen en samenwoonprojecten te ondersteunen. Het initiatief komt van Samenhuizen vzw, met het charter willen ze een teken geven dat het thema leeft en ondersteuning verdient. De projecten zorgen ervoor dat verschillende gezinnen samen onder een dak leven. OCMW Maldegem heeft al zo’n project waarbij senioren samen leven.

Een voormalig verpleger van het AZ Sint-Lucas in Brugge heeft een werkstraf van 50 uren gekregen omdat hij patiënten bestal. In 2015 was op camerabeelden te zien hoe hij een portefeuille uit de handtas van een oudere vrouw haalde. Na verder onderzoek kwamen nog vijf andere diefstallen aan het licht. De verpleger maakte zo’n 350 euro buit. Volgens de advocaat was de reden van de diefstallen dat de vrouw van de verpleger invalide is en dat het koppel in geldnood zat. De verpleger werd na de feiten ontslagen, maar hij is ondertussen al terug aan de slag in het AZ Damiaan in Oostende.


  • Bron: Het Laatste Nieuws