Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws donderdag 24 mei

gepost 6 years ago, op woensdag, 23 mei 2018 door Crew

In Aalter schieten de werken voor de nieuwe brug gaan goed vooruit. Die wordt in stukken over het kanaal geschoven. Dat wordt met een speciale schuiftechniek gedaan, zodat de scheepvaart niet moet worden stilgelegd. De aanleg gebeurd in verschillende fasen, die moeten allemaal afgerond zijn dit jaar. Daarna volgt de afwerking van de brug en de aanleg van het omliggende gebied. De brug komt er om het zwaar verkeer weg te houden uit het centrum van Aalter-Brug. Nu rijden daar veel vrachtwagens omdat ze enkel zo van Lakeland en Woestijne. De investering kost zo’n 7 miljoen euro. Na de aanleg van de brug wordt ook de Brugstraat en de toegang tot het Lakeland vernieuwd.

De komende jaren wordt geïnvesteerd in 10 kilometer geluidsmuren langs de E40 en de N44 in Aalter. Die zullen zo’n elf miljoen euro kosten. Waar die geluidsmuren precies zullen komen is nog niet bekend, maar er worden plannen gemaakt. “De nodige budgetten voor de komende jaren zijn in ieder geval voorzien”, zegt waarnemend burgemeester Patrick Hoste (CD&V).

Een 46-jarige man uit Brugge is veroordeeld tot vier jaar cel, omdat hij al zeven jaar lang een verzameling van ruim 200.000 kinderpornobeelden opbouwde. Hij downloadde de beelden en zette die op harde schijven die hij daar speciaal had voor aangekocht. Hij werd betrapt door de Antwerpse politie. De man erkende zelf dat hij een seksprobleem heeft. Naast de celstraf is hij ook voor twintig jaar zijn burgerrechten kwijt en moet hij in behandeling voor zijn seksueel probleem.

Kiwanis Eeklo en Meetjesland organiseert op vrijdag 25 en 26 mei een concert in de kerk van Knesselare. Koor Magnificat en Harmonie De Eendracht staan samen op het podium. De opbrengst gaat naar De Triangel in Lovendegem en naar een project rond straatkinderen in India. De concerten gaan allebei om 20 uur door, kaarten kosten 25 euro. Meer info vind je op www.kiwaniseeklo-meetjelsand.com.


  • Bron: Het Laatste Nieuws