Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws vrijdag 25 mei

gepost 6 years ago, op donderdag, 24 mei 2018 door Crew

Beatrijs Hollebos wordt de nieuwe directrice van cultuurcentrum De Herbakker. Ze komt over van het NT Gent, waar ze adjunct was van de zakelijke leiding van de cultuurtempel van het Sint-Baafsplein. Ze is zelf afkomstig uit het Meetjesland. Het regionaal aspect van De Herbakker trekt haar enorm aan. De locatie zorgt volgens haar voor enorm veel mogelijkheden. Ze vindt dat de hele locatie een bruisende bloeiplek voor talent moet worden. Eeklo moet als centrumstad van het Meetjesland groots durven denken en dromen. Ze wil de cultuur nog meer op de kaart zetten in de stad en de wijde omgeving. Het is een feestjaar, want De Herbakker bestaat precies 25 jaar. Dat wordt gevierd met extra acties. Ook wordt De Herbakker grondig verbouwd, maar daar moet de gemeenteraad nog haar goedkeuring voor geven.

Het noodweer van gisteren veroorzaakte veel problemen in Aalter. Er viel op anderhalf uur tijd 82 liter water per vierkante meter uit de lucht. Daarom stonden veel straten blank. De Spoorweglaan moest een tijdje afgesloten worden. Ook de spoorwegtunnel was een tijd lang niet beschikbaar door het weer en de speelplaats van het Emmaüsinstituut stond helemaal onder. Ondertussen is de situatie terug normaal.

Op 1 juni start in Brugge het project ‘Brugge op schema!’. Daarmee wil de stad, samen met de ziekenhuizen, huisartsen, apothekers en de thuiszorgdiensten de bevolking informeren rond goed medicatiegebruik. Apotheker Inge Huysentruyt zegt dat het bijhouden van een medicatieschema een grote hulp kan vormen voor de patiënt. Het geeft hem een praktisch overzicht van de medicatie die zo moeten innemen. Er zullen flyers en affiches rond dat medicatieschema worden verspreid, er verschijnt een artikel in het stadsblad en er komen infosessies.


  • Bron: Het Laatste Nieuws