Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws maandag 28 mei

gepost 6 years ago, op zondag, 27 mei 2018 door Crew

Door de salmonellavergiftiging waren nog een tiental leerlingen afwezig in de Taborschool in Lotenhulle. Het gaat over kleuters als lagereschoolkinderen. Ze raakten besmet door het geleverde eten van de traiteur. De school wil de banden niet definitief verbreken met de traiteur maar vragen wel de volledige garantie dat de producten veilig en in orde zijn. “De gezondheid van de kinderen gaat boven alles”, zegt directeur Monique D'hoore. Voorlopig is de traiteur gesloten door het voedselagentschap en moeten de leerlingen hun boterhammen meenemen.

In de Vooruitgansstraat in Assebroek is een zware brand uitgebroken in een woning. Er zijn geen gewonden, maar de woning is onbewoonbaar verklaard. Rond 19 uur ontstond de brand en die veroorzaakte heel wat rook. Het koppel merkte de brand op en kon veilig ontsnappen. Het was snel duidelijk dat het vuur ontstond in de wasplaats. De brand was snel onder controle, maar de schade was heel groot.

Op het marktplein in Eeklo geldt een parkeerverbod vanaf dinsdag 29 mei tot dinsdag 5 juni. Dat komt door de zomerkermis die er plaatsvindt. Het is dan verboden om te parkeren en stil te staan tussen huisnummer 2 tot en met 16. Er is een omleiding voorzien via de Stationsstraat, Lijnendraaierstraat en de Kerkstraat. Die omleiding geldt niet op 31 mei, want dan is er jaarmarkt.


  • Bron: Het Laatste Nieuws