Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws dinsdag 29 mei

gepost 6 years ago, op maandag, 28 mei 2018 door Crew

De elf Meetjeslandse cafés in onze regio hebben allemaal een erkenning als Toeristisch Infopunt van het Meetjesland gekregen. Ze krijgen een groen bordje met de letter ‘i’ erop. Het Meetjesland werkt samen met elf cafés in verschillende gemeentes, die de regio promoten en die samen activiteiten organiseren. Voor de erkenning moesten de cafébazen een opleiding volgen en werden ze geëvalueerd. Met de erkenning telt het Meetjesland 23 infopunten voor toeristen. Er wordt gekeken om nog meer infopunten te openen.

Het eerste voedselbos in Brugge opende in de Gemeneweideweg-Zuid in Assebroek, nabij Hoeve Hangerijn. Een voedselbos is een stukje natuur waar je alles kan eten. Er zijn onder andere fruitbomen geplant, maar ook planten en kruiden. De aanleg begon in de winter. De grond is door de stad in bruikleen gegeven aan een aantal vrijwilligers uit de buurt. Filip Gallez zegt dat het voedselbos een sociaal project waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Alle partners willen in de eerste plaats kinderen dichter bij de natuur brengen.

Door het onweer van vorige week heeft vier van de acht buitenterreinen van tennisclub Tobias uit Aalter verwoest. Dat zijn de vier terreinen die het dichtst bij de snelweg liggen. “De bermen van de E40 zijn onlangs gekapt en daardoor is er allemaal modder op de terreinen gestroomd. Ze moeten worden heraangelegd. De club moet alles zelf betalen. De vier andere terreinen konden worden schoongemaakt.


  • Bron: Het Laatste Nieuws