Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws woensdag 30 mei

gepost 6 years ago, op dinsdag, 29 mei 2018 door Crew

De politie van Maldegem heeft een aantal gestolen goederen teruggevonden langs de N44 in de richting van Maldegem. Het gaat om lege munthouders, twee certificaten met een serienummer, mapjes en gebroken plastic afkomstig van munthouders. Het slachtoffer is waarschijnlijk een muntenverzamelaar. Wie de verpakkingen herkent kan altijd contact opnemen met de facebookpagina van de politie Maldegem of via het nummer 050 72 71 70.

Twintig ouders hebben van vrijdagavond tot gisteren gekampeerd aan school Het Anker om hun kinderen in te schrijven. Ze zaten er met hun tentjes op het voetbalveldje aan de Beisboekdreef in Sint-Andries. Toch was dat niet nodig want er waren plaatsen genoeg. Het Anker is een school voor kinderen met autisme, ASS, gedrags -en emotionele stoornissen. De plaatsen zijn er beperkt en daarom kampeerden de ouders er. Op het kampeerterrein probeerde men het gezellig te houden met onder andere een barbecue. de school zelf trakteerde op gratis boterkoeken.

De Sint-Jozefkerk in Eeklo wordt omgebouwd naar een kinderopvang. Daarvoor wordt stevig verbouwd. Om het authentieke karakter van de kerk te bewaren, worden de ingrepen aan het gebouw zelf zo bescheiden mogelijk gehouden. De ruimtes in het gebouw worden zo polyvalent mogelijk gemaakt. Ook wordt zeer veel rekening gehouden met duurzaamheid. Er moet “klimaatbestendig” gewerkt worden. Een aantal veranderingen zijn het isoleren van de daken, de verlichting wordt veranderd en het sanitair wordt aangepakt. De kostprijs van de werken worden geschat op iets meer dan 1.000.000 euro. Naast de werken wordt ook het naastgelegen gebouw verhuurd aan de lagere school in de Abdijstraat voor muzische activiteiten.


  • Bron: Het Laatste Nieuws