Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws woensdag 21 maart

gepost 6 years ago, op dinsdag, 20 maart 2018 door Crew

De winkel Smash Sport in de Lostraat in Aalter sluit vrijdag na 37 jaar de deuren. Carlos De Wulf moet noodgedwongen stoppen. “De grote kledingzaken willen niet meer leveren aan de kleine sportwinkels”, zegt hij. Ze willen wel nog leveren als hij zijn winkel ombouwt tot een speciaal-shop, dat zag hij niet zitten. Hij blijft wel actief binnen de sportbranche, want hij start een racketservice op voor tennis, squash en badminton. Tot vrijdag kan je bij Smash Sport terecht voor de laatste spullen die tegen een lagere prijs worden verkocht.

De Bruggeling heeft minder vertrouwen in het stadsbestuur en is minder fier op de stad in vergelijking met drie jaar geleden. Dat is de conclusie uit de Stadsmonitor, een enquête die werd gehouden bij de inwoners. Van die resultaten maakt N-VA gebruik om te zeggen dat er nood is aan verandering. Toch maakt burgemeester Renaat Landuyt (sp.a) zich geen zorgen, hij zegt dat 50 procent van de ondervraagden geen duidelijke mening gaven. Verder toonde de enquête aan dat de inwoners wel tevreden zijn over de fietspaden, het winkelaanbod en de horeca. De mensen voelen zich ook veilig in de stad.

19 Eeklose handelaars slaan de handen in elkaar en zo houden zondag het evenement ‘Eeklo, Feel Good’. In Salons Mimosa kan je vanaf 14 uur terecht voor een modeshow en om 17 uur voor een dansoptreden van S-Pression. Dat doen ze omdat de stad zich meer wil profileren als winkelstad. De handelaars en winkels verdwenen de laatste jaren, maar het aantal begint toch terug te groeien. “dat willen ze in de verf zetten met dit evenement”, zegt schepen van Lokale Economie Christophe De Waele (CD&V).


  • Bron: Het Laatste Nieuws