Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws donderdag 22 maart

gepost 6 years ago, op woensdag, 21 maart 2018 door Crew

De gemeente Aalter zoekt inwoners die in 1953 geboren zijn en dus 65 jaar zijn. Er zijn plannen voor een leeftijdsfeest voor de 65-jarigen op 6 oktober. Er wordt nu al naar zoveel mogelijk adressen gezocht. Voor meer informatie kan je terecht bij Patriek Vanlaere.

Aan de Maalse Steenweg in Sint-Kruis zijn de voorbereidende werken gestart voor een trajectcontrole. Die moet in juni klaar zijn voor gebruik. De trajectcontrole loopt van aan restaurant De Jonckman tot aan de rotonde aan de militaire basis in Sijsele. De trajectcontrole dient niet enkel om de snelheid te meten, maar ook om onverzekerde wagens te pakken te krijgen. Ook aan de Brugse ring zijn plannen voor een trajectcontrole, maar die komt er niet meer dit jaar.

In Eeklo vinden de partijen geen akkoord voor een parkeervrije Markt tijdens de zomermaanden. Het voorstel voor een parkeervrije Markt was er al lang, daar kwam wel kritiek op omdat er te weinig activiteiten zouden zijn in Eeklo. De handelaars willen dat er een alternatief komt en stellen voor dat de Markt enkel parkeervrij is in het weekend. Ze willen ook dat dichtbij meer parkeerplaatsen komen, want zaterdag is altijd een drukke dag in de stad. Toch vrezen de politici dat dat niet de juiste oplossing is en vind dat ze een parkeervrije Markt toch een kans moeten geven. Burgemeester Koen Loete (CD&V) hoopt dat er snel een oplossing komt


  • Bron: Het Laatste Nieuws