Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws vrijdag 23 maart

gepost 6 years ago, op donderdag, 22 maart 2018 door Crew

In de lagere school van het Emmaüsinstituut van Aalter wordt aan een nieuwe vleugel gebouwd. Het wordt een blikvanger van de buurt want het gebouw krijgt een schuine muur. In het nieuwe gebouw komt een turnzaal, een refter en een ruimte voor presentaties. De plannen waren er al twintig jaar geleden, maar toen kregen ze geen geld ter beschikking van de overheid. Nu kan dat wel en wordt er volop gebouwd. De oude refter en turnzaal worden in de zomervakantie afgebroken, want die gebouwen zijn ook te oud. De speelplaats en de parking worden dan heringericht. Alles wordt een pak groener en aangenamer.

In Brugge werd een woning van een politieagent waarschijnlijk in brand gestoken, het huis is helemaal vernield. De brand werd iets voor zes uur ’s morgens opgemerkt. De vlammen sloegen uit het huis. De brandweer had het vuur redelijk snel onder controle. Ook het dak van het huis ernaast raakte beschadigd. De precieze oorzaak is nog niet bekend, maar aangezien niemand thuis was op het moment van de brand wordt gedacht aan brandstichting.

Schepen van Mobiliteit van Eeklo Christophe De Waele (Open Vld) wil meer snelheidscontroles in de stad. Volgens hem zijn die nodig om de veiligheid te behouden. Het aantal snelheidsovertredingen ligt hoger dan het Vlaams gemiddelde en er werden zelfs wagens geflitst aan 108 km/uur. Volgens politiezone Meetjesland-Centrum waren er genoeg controles, ze zeggen dat er de komende maanden nog veel controles worden uitgevoerd.


  • Bron: Het Laatste Nieuws