Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws dinsdag 20 maart

gepost 6 years ago, op maandag, 19 maart 2018 door Crew

Inwoners uit de gemeente Maldegem kunnen bij de jeugddienst een speelstraat aanvragen. Een speelstraat is een straat die tussen 14.00 en 19.00 uur wordt afgesloten voor doorgaand verkeer, zodat kinderen op straat kunnen spelen. In elke speelstraat worden minimum drie peters of meters aangeduid die verantwoordelijk zijn zij zijn het eerste aanspreekpunt voor de gemeente en buurtbewoners. De aanvraag moet gebeuren zes weken voor de inrichting van de speelstraat. Er moet een aanvraagdossier en een buurtenquête afgegeven worden. Wie meer info wil kan terecht op www.maldegem.be/speelstraat.

Dertig actievoerders hebben zaterdag een half uur de Visartsluis in Zeebrugge bezet uit protest tegen de bouw van een nieuwe sluis. De nieuwe sluis is nodig om de haven beter richting het hinterland te ontsluiten. De buurtbewoners hebben niks tegen de komst van een nieuwe sluis, ze vinden enkel dat de locatie moet veranderen. Ze denken dat hun dorp een tweede doel zal worden door uitbreidingen van de haven. Er worden zo’n 35 woningen bedreigd. De werken aan de sluis zouden in 2022 starten en zouden zo’n zes jaar duren.

In Maldegem zijn in de Vakebuurtstraat een bestelwagen en motorfiets vernield na een brand. De eigenaar had de bestelwagen geparkeerd en ging in zijn woning. Toen hij even later zijn gsm uit de bestelwagen wilde halen, merkte hij fel licht in de cabine. Hij probeerde zijn motorfiets nog te redden die achterin de bestelwagen stond, maar dat was te laat. Ook de brandweer kon niet verhinderen dat de bestelwagen en motorfiets vernield werden. Andere wagens konden wel gespaard blijven.


  • Bron: Het Laatste Nieuws