Categorie: Nieuws uit de regio

regionieuws woensdag 21 juni

gepost 7 years ago, op woensdag, 21 juni 2017 door Crew

De kleine voetgangerstunnel tussen de Brugstraat en de Stationsstraat in Aalter gaat op termijn verdwijnen. Dat zegt burgemeester Patrick Hoste op een opmerking van Groen dat de voetgangerstunnel onder de sporen er niet altijd even veilig en proper bij ligt. De voetgangerstunnel is dertig jaar oud en is echt niet meer van deze tijd vind Hoste. Die voetgangerstunnel zal dan ook ooit verdwijnen. Er zijn plannen dat Infrabel het station van Aalter gaat vernieuwen. Dan kan de gemeente ook voor een veilige voetgangersverbinding zorgen en kan die kleine voetgangerstunnel wellicht verdwijnen.


Zomergem, Lovendegem en Waarschoot gaan (voorlopig) nog niet fusioneren tot één gemeente, die eventueel De Lieve zou kunnen heten. De drie gemeentebesturen willen de komende jaren wel intensief gaan samenwerken, maar er voor het einde van het jaar nog snel een fusie doorduwen, lukt niet meer. De beslissing om niet te fusioneren komt van alle meerderheidspartijen van de drie gemeenten. Ook Open Vld Waarschoot wordt nu dus betrokken

CD&V Beernem wil windmolens plaatsen op het Beverhoutsveld. Volgens de meerderheidspartij leent dat gebied zich perfect voor windturbines. Eerder gaf het gemeentebestuur negatief advies voor de plaatsing van windmolens langs de E40, omwille van de impact op de omgeving. Het Beverhoutsveld is een gebied van 400 hectare. CD&V Beernem wil hun voorstel verder bespreken. De milieuraad en landbouwraad gaven alvast hun fiat voor verder onderzoek.

Bij de bewoners van de Heidelbergstraat in Sint-Michiels heerst ongenoegen. Hun straat, die pas heraangelegd is, zou niet veilig genoeg zijn. De Heidelbergstraat verbindt Loppem met Sint-Michiels. Een veilige oversteekplaats die de bewoners hebben gevraagd is er niet gekomen. Die komt er ook, volgens het Agentschap Wegen en Verkeer, maar pas na het bouwverlof. Er worden ook middengeleiders aangelegd om het verkeer af te remmen. Vlaanderen vraagt aan de stad om er ook extra snelheidscontroles te houden.


  • Bron: Het Laatste Nieuws