Categorie: Nieuws uit de regio

regionieuws maandag 19 juni

gepost 7 years ago, op maandag, 19 juni 2017 door Crew

Summerfest Aalter, voordien de Oogstfeesten, pakt uit met een hippe promocampagne. Op meer dan 100 wagens in Aalter hangt een sticker met een QR-code, waarmee je het feestprogramma zo op je smartphone krijgt.
Een QR-code is het geheel van zwarte en witte blokjes. Als je die inscant met je smartphone, dan kom je op een website terecht. .Wie dus zijn smartphone tegen zo'n autosticker houdt, komt rechtstreeks op de website terecht en kan zo heel het feestprogramma zien. Summerfest Aalter wordt gehouden op 28, 29 en 30 juli.
De werken in de N461 in Zomergem gaan een nieuwe fase in. Vandaag wordt gestart in de Spinhoutstraat en Nekke. De twee eerste fasen, de rioleringswerken in de Haagstraat, zijn zo goed als afgerond. Tot ongeveer de jaarwisseling zal er nu gewerkt worden aan de nutsleidingen en de rioleringen in Nekke, Spinhoutstraat en Hoetsel. Er wordt ook een fietspad aangelegd in de richting van Hansbeke. De aanleg van een nieuw wegdek richting Ursel is voorzien voor het voorjaar 2018.
Het doorgaand verkeer moet de grote omleiding volgen via Ursel, Aalter en Hansbeke. Het lokaal verkeer wordt langs een kleine omleiding gestuurd. De Haagstraat wordt tijdelijk doodlopend.


Aanstaande vrijdag gaat Shopping@Aalter 2017 door, de braderie en avondmarkt in het centrum van Aalter. Er zijn optredens op verschillende locaties, de straten worden gevuld met kraampjes van lokale handelaars, verenigingen en streekproducten. Jeugcentrum Kadans komt naar buiten met hun beachparty School's Out en op het Hof van Praet zal het Kinderdorp van ruim 1000m2 menig kinderhart terug doen smelten. 
 


  • Bron: Het Laatste Nieuws