Categorie: Nieuws uit de regio

regionieuws vrijdag 16 juni

gepost 7 years ago, op vrijdag, 16 juni 2017 door Crew

Aquafin start binnenkort in Aalter met de aanleg van een nieuw rioleringsstelsel in het gebied rond Sterrewijk en Stratem. Via dit project zal het afvalwater van een 260-tal inwoners voortaan worden opgevangen in het rioleringsnetwerk en afgevoerd worden naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Aalter-Brug. In totaal gaat het om een investering van ruim 4,6 miljoen euro. De werkzaamheden starten op woensdag 9 augustus en zullen in totaal 2 jaar duren. Om de woningen van de omwonenden maximaal bereikbaar te houden, worden de werken gefaseerd uitgevoerd.

Inwoners van heel wat West-Vlaamse gemeenten kunnen zich voortaan inschrijven op het alarmeringssysteem Be-Alert, waarbij ze onmiddellijk via sms, telefoon of per mail op de hoogte worden gebracht bij noodsituaties. Bij een zware brand kunnen buurtbewoners bijvoorbeeld het advies krijgen om ramen en deuren gesloten te houden. Het gaat om een initiatief van het Crisiscentrum van Binnenlandse Zaken. Zowel de gemeenten Beernem, Brugge, Damme, De Haan, Oostkamp, Torhout, Blankenberge als Knokke-Heist doen mee aan het project. 


Het Meetjesland zit in een ware fusiegolf, maar wat is het idee van de burger daar over? Dat wil Netwerk Meetjesland te weten komen in een grote bevraging. Aalter en Knesselare gaan voluit voor een fusie. Zomergem, Waarschoot en Lovendegem zijn aan het praten. Maldegem lonkt dat weer naar Damme. Maar wat vinden de burgers de beste oplossing? Deelnemen aan de korte enquête kan tot maandag via meetjesland.be. Volgende week maakt de Netwerk Meetjesland de resultaten bekent.

En de fusiekoorts blijft hangen. Met enige vertraging gaat nu ook Nevele op zoek naar een fusiepartner. Burgemeester Johan Cornelis kreeg tijdens een vergadering achter gesloten deuren hiervoor groen licht van de politieke partijen.


  • Bron: Het Laatste Nieuws