Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws donderdag 15 juni

gepost 7 years ago, op donderdag, 15 juni 2017 door Crew

Aalter koopt het huidige politiegebouw in de Stationsstraat en wil de politie zo in haar drukste winkelstraat houden. De aankoop kost 1,95 miljoen euro, de verbouwingen nog eens 1,2 miljoen. Er is kritiek omdat het gebouw vandaag deels in handen van de familie De Crem is. De politie zit al 15 jaar in het gebouw in de Stationsstraat, maar de gemeente huurt dat gebouw al die tijd. Het politiegebouw moet dringend verbouwd worden, want heel wat kantoren zitten vandaag al in containers. De gemeente koopt het gebouw nu en gaat het nadien verbouwen. CD&V en N-VA keurden de aankoop afgelopen maandag goed. Groen stemde tegen. Open Vld was afwezig op de raad.


De gemeenteraad van Aalter volgen vanuit je luie zetel? Vanaf nu kan het dankzij Jesse De Meulenaere en Robbe Demey. Zij zenden de raad voortaan live uit via Facebook.
De twee jonge kerels zijn amper 21 jaar oud, maar willen de burger in Aalter alles over de politiek laten weten. Ze richten daarvoor hun platform Participaalter op. Participaalter is te vinden op de gelijknamige Facebookpagina. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen wil de groep ook politieke debatten organiseren.

Chef Broes Tavernier en zijn vrouw Lien D'hooge van het gastronomisch restaurant 't Vijfde Seizoen in Aalter zijn gestart met de werken aan hun nieuwe traiteurzaak Eetalage. De streefdatum voor de opening wordt nu vastgelegd op 1 december van dit jaar. De winkel komt in de typische tegelwoning in de Brouwerijstraat aan de Markt van Aalter. Broes en Lien gaan voor toegankelijke traiteurgerechten en bijgerechten, maar wel altijd met dat ietsje meer. Ze willen meer bieden dan de dagschotel in de plastic driehoekbakjes.


  • Bron: Het Laatste Nieuws