Categorie: Nieuws uit de regio

regionieuws woensdag 14 juni

gepost 7 years ago, op woensdag, 14 juni 2017 door Crew

Over het kanaal Brugge-Oostende hebben de eerste fietsers gisteren de nieuwe fietsbrug ingereden. Daarmee is de oude verbinding tussen Sint-Andries en Sint-Pieters weer in ere hersteld. Bovendien betekent dit ook een gigantische verbetering voor wie met de fiets naar het AZ Sint-Jan wil rijden. De nieuwe metalen fietsbrug is 110 meter lang en 4 meter breed.

Er is verwarring over wie de Stationsstraat in Loppem en de Heidelbergstraat in Sint-Michiels moet heraanleggen. De provincieweg bevindt zich in een grijze zone, omdat zowel het Vlaams Gewest als de gemeenten Zedelgem en Brugge de weg niet officieel hebben overgenomen. De weg heeft binnenkort een nieuwe laag asfalt nodig, maar niemand weet wie dat moet betalen. De Stationsstraat in Loppem is de belangrijkste route van de deelgemeente.

De sporthal van de gemeentelijke basisschool in Nevele zal opnieuw opengesteld worden voor sportclubs. Dat heeft de gemeenteraad beslist, op voorstel van John Caron van Nieuw Nevele). De Vlaamse overheid stimuleert scholen om hun sporthallen na de lesuren open te stellen en geeft daar subsidies voor.

Gisteren werden informatiepanelen geplaatst op de N49 en Alfred Ronsestraat in Knokke. Op de N49 in de rijrichting van Knokke ter hoogte van Fort Sint Donaas is er een werfzone op het rechtse trage rijvak. Er wordt gewerkt met een pijlwagen op het snelle rijvak, zodat al het verkeer wordt verzameld op het trage rijvak om vervolgens naar het snelle rijvak geloodst te worden.


  • Bron: Het Laatste Nieuws