Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws maandag 12 juni

gepost 7 years ago, op maandag, 12 juni 2017 door Crew

Het Rijvers Festival in Zomergem haalt voor hun tweede editie een topnaam binnen. Niet voor op het podium, maar voor er naast. Chef Broes Tavernier van 't Vijfde Seizoen in Aalter, die zijn vak leerde in het driesterrenrestaurant De Karmeliet, komt een heel weekend koken op de festivalweide. Het muziekprogramma van het festival wordt nog aangevuld met enkele verrassende namen, maar oogt nu ook al indrukwekkend. Met op vrijdag 11 augustus onder andere Kraantje Pappie en Regi, op zaterdag 12 augustus K3, The Band en Niels De Stadsbader, en op zondag 13 augustus Samson en Gert, Ghostrockers, Sylver, Willy Sommers en De Romeo's. Weekendtickets kosten 40 euro voor volwassenen en 30 euro voor kinderen. Een dagticket kost 20 euro. Wie gaat eten bij Peter De Clercq of 't Vijfde Seizoen moet vooraf reserveren, en heeft ook een toegangsticket nodig.

Het OCMW van Ruiselede heeft sinds kort een 'Fun2Go'-duofiets in huis. Dat is een soort elektrische tandem op drie wielen waarbij de zitjes naast elkaar staan. De fiets is bestemd voor mensen die minder goed zelfstandig kunnen fietsen, maar toch eens willen genieten van een ritje. De driewieler staat gratis ter beschikking van iedereen met een link met de gemeente. Een ritje dient twee dagen op voorhand gereserveerd te worden bij het Sociaal Huis en bestuurders moeten minstens 18 jaar zijn.


De gemiddeld duurste hotelkamers in ons land vind je in Brugge. Dat is de conclusie van een internationaal onderzoek van het Duitse bureau Campsy. Ze vergeleken gemiddelde hotelprijzen van 2017 in meer dan 150 steden over de hele wereld.

Vanaf deze week zal het gratis wifinetwerk dat nu al op en rond de markt van Tielt aangeboden wordt, uitgebreid worden naar de Kortrijkstraat. Rond half juli komt er dan nog eens een uitbreiding, waarbij ook de Vierhoek en de omgeving van de Onze-Lieve-Vrouwkerk wordt opgenomen. De stad Tielt geeft mee dat de dekking op termijn nog verder uitgebreid zal worden, al is het nu nog niet helemaal duidelijk in welke zones. 


  • Bron: Het Laatste Nieuws