Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws donderdag 22 juni

gepost 7 years ago, op donderdag, 22 juni 2017 door Crew

De Oosthoekbrug over het Leopoldkanaal, op de grens van Sint-Laureins en Maldegem, kan snel weer open. Er zal een hoogte- en breedteportiek geplaatst worden, zodat enkel nog gewone wagens over de brug kunnen en geen vrachtwagens meer. Er is nu al een tonnageverbod, maar dat wordt niet altijd nageleefd. Op maandag 26 en dinsdag 27 juni moet ook nog gewerkt worden aan het wegdek van de Celiebrug over het afleidingskanaal van de Leie.


Het nieuwste gebouw van sportpark Drogenbrood in Beernem zal de naam De Boest krijgen. Dat heeft sportschepen Jos Sypré bekendgemaakt. Het nieuwe gebouw met polyvalente zaal wordt de thuishaven voor ondermeer turnen, pingpong en karabijnschieten. Er zullen ook fuiven kunnen gegeven worden. De Boest opent vanaf september z'n deuren. De letters van Boest verwijzen naar De Boeie en naar Beernem, Oedelem, St.-Joris en Oostveld.

Brouwerij De Halve Maan gaat voortaan gerst gebruiken van een lokale landbouwer om haar Brugse Zot te maken. Paul van de Vijver verbouwt momenteel 12 hectare brouwgerst op de plaats waar hij vroeger maïs en aardappelen had staan. De 12 hectare Brugse gerst zijn voorlopig nog onvoldoende om 4 miljoen liter bier per jaar te maken, maar dat is geen probleem. Er zou ook helemaal geen verschil moeten zijn in smaak.

De aanhoudende hitte speelt ook de politie in Assebroek parten. Het personeel verhuist tot zaterdag naar andere kantoren door het gebrek aan voldoende verkoeling in de gebouwen. De thermometer ging vlotjes boven de dertig graden. Niet ideaal voor politiemensen die in uniform en soms met kogelwerende vesten moeten rondlopen. In normale omstandigheden werken er zo'n 20 mensen in het kantoor. Die krijgen nu tot zaterdag een plaats in Sint-Kruis en in het politiehuis aan de Lodewijk Coiseaukaai.


  • Bron: Het Laatste Nieuws