Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws woensdag 21 februari

gepost 6 years ago, op dinsdag, 20 februari 2018 door Crew

Er is brand uitgebroken in restaurant BarZ op de Markt in Aalter, dat een dag nadat de zaak werd geopend. De brand ontstond zondag net voor middernacht. De brandweer had de brand al snel onder controle. Daardoor bleef de schade vooral beperkt tot de keuken en voor de rest was er wat rook in het gebouw. De uitbaatster is zit in zak en as.

Toerisme Brugge start de campagne ‘#LocalLove’. Met de campagne kunnen de internationale bezoekers kennismaken met winkeladresjes in de binnenstad. De zaken zijn meestal te vinden op bijzondere locaties, dus weg van de paden waar bezoekers vaak komen. Het concept wordt internationaal gepromoot, zowel digitaal als op papier. Er wordt ook een stadsplan ontwikkeld waar de adresjes op te vinden zijn.

Vanaf donderdag starten in Eeklo de wegenwerken in de Zandvleuge. De straat zal volledig afgesloten worden. Fietsers en voetgangers kunnen de straat wel passeren. De riolering zal vernieuwd worden en er wordt ook een betonnen constructie gebouwd die moet dienen als een reservoir. Er is een omleiding voorzien via Blommekens, Boelare en de N9. Op donderdagvoormiddag, tijdens de wekelijkse markt, rijd je via de Vrombautstraat, Kriekmoerstraat, Oostveldstraat en de N9. Wie meer info wil, kan terecht op de website van de stad Eeklo.

Een man heeft zondagmiddag een mortier met witte fosfor gevonden in het Sint-Annapark in Maldegem. Het oorlogstuig was 13 centimeter lang. De man verwittigde onmiddellijk de ontmijningsdienst DOVO. Uit verder onderzoek bleek dat de bom gevuld was met fosfor, een brandend en bijtend product. De bom werd overgebracht naar Zoetendale, waar die tot ontploffing werd gebracht.


  • Bron: Het Laatste Nieuws