Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws donderdag 22 februari

gepost 6 years ago, op woensdag, 21 februari 2018 door Crew

Volgens de oppositiepartijen in Eeklo N-VA en SMS is Eeklo niet langer de hoofdstad van het Meetjesland. Ze vinden dat Aalter de titel verdiend. Dat vinden ze omdat er op vlak van mobiliteit meer wordt ondernomen, want in Aalter wordt er geïnvesteerd in de stationsbuurt en in een nieuw op -en afrittencomplex. In Eeklo komt er maar geen schot in de zaak in de dossiers omtrent een ring en een nieuw station. Pendelaars nemen volgens de partijen liever de trein vanuit Aalter dan vanuit Eeklo. Verder wordt er ook gewerkt aan een knip, zodat het vrachtverkeer niet meer langs Ursel en de N499 naar Eeklo kan. Schepen Christophe De Waele vindt de reactie overdreven. Hij vindt het jammer dat men de stad zo afbreekt. Volgens hem doet het stadsbestuur er alles aan om het imago te herstellen.

Er komt kritiek op de nieuwe bistro De Garve van het OCMW, waar inwoners van Brugge tegen een zeer goedkoop tarief kunnen eten. Het project zou oorspronkelijk enkel voor 65-plussers zijn, maar dat werd nu uitgebreid naar alle Bruggelingen. Volgens bepaalde verenigingen is dat oneerlijke concurrentie. Het snoept klanten af van restauranthouders die hard hun best doen, zegt Unizo. Bij Horeca Brugge vragen ze om de prijzen op te trekken van acht naar 12 euro, ofwel moet teruggekeerd worden naar het systeem waarbij enkel hulpbehoevenden mogen komen eten. OCMW-voorzitter Dirk De Fauw zegt wel dat de maaltijden niet te vergelijken zijn met restaurantmaaltijden, want het zijn diepvriesmaaltijden die worden opgewarmd.

Op zaterdag 24 februari organiseren de Landelijke Gilde en de KVLV van Tielt voor de vijfde maal de Verlichte Landelijke Hoevewandeltocht. Je kan er wandelen over landelijke wegen van hoeve naar hoeve in Schuiferskapelle. De route is ongeveer zeven kilometer, die wordt verlicht met honderden brandende kaarsjes. Er zijn vier stopplaatsen waar je kan genieten van een hapje en een drankje. Bij aankomst zijn er frietjes met stoofvlees voorzien. Starten kan vanaf 19 uur in Club 77 in de Henri D’Hontstraat. Volwassen betalen 15 euro, voor kinderen tot 12 jaar is het 7 euro.


  • Bron: Het Laatste Nieuws