Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws vrijdag 23 februari

gepost 6 years ago, op donderdag, 22 februari 2018 door Crew

De eerste duowoningen van Aalter worden momenteel gebouwd in de Sint-Maria-Aalterstraat. Er komen er vier in totaal. Bij een duowoning heb je twee aparte woningen, enkel de voordeur en inkomhal is gemeenschappelijk. Dat concept is een beetje gelijkaardig aan het kangoeroewonen. De woningen zijn ideaal voor gezinnen met kinderen die alleen willen wonen. Zo kunnen de ouders toch altijd een oogje in het zeil houden.

Een 35-jarige man uit Brugge stond voor de achttiende keer voor de politierechter. De man moest zich deze keer verantwoorden omdat hij vorig jaar ’s nachts met hoge snelheid tegen een geparkeerd voertuig reed en vluchtmisdrijf pleegde. De man zie dat hij de feiten niet had gepleegd, hij was zich niet bewust van een aanrijding. De politierechter geloofde het verhaal niet. Volgens hem is het onmogelijk dat hij de klap niet heeft gevoeld. De zaak wordt verdergezet op 25 april, dan weet de man of hij voor de achttiende keer wordt veroordeeld.

Vanaf maandag tot aan de zomer zijn er wegenwerken op de Expresweg N49 tussen Eeklo en Maldegem. Het wegdek wordt vernieuwd tussen Balgerhoeke en het Kruispunt met de Aardenburgkalseide in Maldegem. Met het vernieuwde wegdek zou de geluidsoverlast verminderen voor de omwonenden. Het project verloopt in fasen. Maandag begint de eerste fase en vanaf dan moeten alle wagens over een rijstrook. Dat zal extra hinder met zich meebrengen. Als alles goed gaat zijn de werken afgelopen tegen de zomer.


  • Bron: Het Laatste Nieuws